RIJNSBURG - Het appartementencomplex het Landhuis in Rijnsburg wordt gerealiseerd. Op 27 mei startte de bouw van 20 sociale huur- en 26 koopappartementen. Gemeente Katwijk, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en de woningcorporatie Dunavie werken ook bij deze fase van de nieuwe wijk De Horn samen. Hiermee telt De Horn nu 44 betaalbare huurwoningen.


Wethouder Adger van Helden van de gemeente Katwijk: "We zijn blij dat de bouw van dit mooie Landhuis aan het water nu start. De vraag naar woningen in Katwijk en omgeving is groot. Het appartementencomplex is een mooie toevoeging aan nieuwbouwwijk De Horn en aan de Katwijkse woningvoorraad."

Inclusieve wijken
Theo van der Plas, ontwikkelingsmanager bij BPD: "De mix van huur- en koopwoningen zorgt voor een diversiteit aan mensen in De Horn. Zo ontstaat een inclusieve wijk, waar veel mensen een passende woning kunnen vinden. Inmiddels hebben we al 176 woningen in de Horn ontwikkeld voor uiteenlopende doelgroepen."

"Door samen te werken met BPD wordt het mogelijk een grotere spreiding van huurwoningen en koopwoningen te realiseren", vertelt Lonneke Kienhuis, manager vastgoed van Dunavie. "In partnership met BPD hebben we al eerder inclusieve wijken ontwikkeld. In de toekomst willen we dat ook zeker blijven doen. Het Landhuis is hier een prachtig voorbeeld van. We zijn er trots op dit in het oog springende complex te kunnen toevoegen aan onze woningvoorraad."

Over Het Landhuis
Het karakteristieke Landhuis, met in totaal 46 appartementen, is ontworpen door Venster Architekten en ligt in een prachtige omgeving. De nieuwe wijk De Horn ontleent zijn naam aan de ligging op het punt waar het Oegstgeesterkanaal en de Oude Vliet samenkomen. Veel woningen liggen aan het water. De Nieuwe Vliet meandert door de wijk en staat in verbinding met het Oegstgeesterkanaal. Dit kanaal verbindt De Horn met het centrum van Leiden, de Kaag en Katwijk.

Het Landhuis grenst aan het groene Merovechpark, waar de herinnering aan archeologische vondsten levend blijft in de inrichting van de openbare ruimte. Het ligt direct aan het Oegstgeesterkanaal. Vanaf alle balkons is er weids uitzicht op het mooie park, het groene binnenterrein of het kanaal met bootjes.

Bijzonder is het duurzame warmtesysteem. De triple solar zonnepanelen op het platte dak van het Landhuis staan in verbinding met de individuele warmtepompen in elk appartement. Samen zorgen ze voor warmte, warm tapwater en elektriciteit. Ook het parkeren zal in een bijpassende halfverharde groene parkeerhof worden gerealiseerd.