KATWIJK - Burgemeester Visser van de gemeente Katwijk heeft 24 november een woning aan de Boekhorststraat in Katwijk Noord gesloten wegens overtreding van de Opiumwet. Er is door de politie in de woning een hennepplantage aangetroffen. De sluiting geldt voor 3 maanden.


Een hennepkwekerij in een woning is niet alleen illegaal, maar leidt ook tot gevaarlijke situaties. Daarnaast heeft het een aanzuigende werking op criminele activiteiten. Burgemeester Visser: “Dit soort illegale praktijken pakken we streng aan. Niet alleen in bedrijfspanden, maar ook in woningen. Door het pand te sluiten, maken we een einde aan overlast en brandgevaar en stopt de aanloop van criminelen. De sluiting wordt steeds actief naar buiten gebracht. Op deze manier hopen we mensen die vermoedens hebben van crimineel gedrag aan te sporen hier melding van te maken.”

Meld overlast bij de politie

De gemeente werkt samen met politie, Openbaar Ministerie, woningcorporatie Dunavie en andere verhuurders om de leefbaarheid en veiligheid in onze gemeente zo fijn mogelijk te houden. Woningeigenaren en huurders kunnen vermoedens van drugshandel of hennepteelt melden bij de politie. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via Misdaad Anoniem 0800-7000.