KATWIJK - Vanaf donderdag 4 maart kan er volop gefietst en gewandeld worden op en langs het Rijwielpad Vlaggeduin. Het nieuwe fietspad langs de duinen is door wethouder Rien Nagtegaal al fietsend geopend.


Wethouder Nagtegaal: “Het is een geweldig mooi fietspad geworden, met daarnaast ruimte voor wandelaars, ruiters en honden met hun baasjes. Een goede stimulans dus om vaker te voet van A naar B te gaan of de fiets te pakken in plaats van de auto!”. De fietsroute is mede tot stand gekomen door subsidies voor groen en mobiliteit vanuit Provincie Zuid-Holland en Holland Rijnland. Het fietspad is alleen bedoeld om over te fietsen. Dus scooters, brommers en andere gemotoriseerde vervoersmiddelen moeten een andere route van en naar de kust nemen. Hierop wordt ook gecontroleerd door de handhavers.

Ruiters te paard en honden kunnen gebruik maken van het losloopgebied naast het fiets- en wandelpad. Vanaf de rotonde Parnassia is langs de Westerbaan een ruiterpad naast de weg aangelegd voor ruiters. Ruiters kunnen bij de scouting oversteken en via de Cantineweg het losloopgebied bij de duinen inlopen.