KATWIJK - De speeltuin in de Duinvallei is woensdag 8 juli feestelijk geopend door wethouder Gerard Mostert. De onthulling van het naambord was het officiële startsein voor de ingebruikname. De speeltuin Duinvallei is een vervanging van de Duinspeeltuin die moest verdwijnen voor het doortrekken van de Westerbaan. Zowel kleine kinderen als de wat oudere kinderen kunnen hier lekker spelen.


Wethouder Gerard Mostert: “De afgelopen maanden is hard gewerkt om de speeltuin voor de zomervakantie klaar te hebben. Wat is er nu fijner dan vriendjes in de buurt hebben en met hen samen in de speeltuin plezier maken? Ik kom hier zéker nog eens met mijn zoontje”.

Nieuw ontwerp
Het ontwerp voor de speeltuin is samen met bewoners van de Zanderij bedacht. De architect heeft rekening gehouden met de wensen van de gebruikers van de speeltuin. Gekozen is voor speelelementen van natuurlijke materialen zoals hout. De nieuwe speeltoestellen zijn avontuurlijk en uitdagend. De verschillende speelroutes maken elke dag anders.

Puntjes op de i
De speeltuin is nog niet helemaal klaar. Na de zomer volgt nog een klimnet en in het najaar worden alle planten en bomen geplant. Zo sluit de speeltuin op een mooie ‘groene’ manier aan op de andere initiatieven in de Duinvallei.

Over initiatief Duinvallei
Het gebied Duinvallei langs de N206 ligt al lang braak en dat zal waarschijnlijk de komende jaren ook zo blijven. Dat vond de gemeente jammer. Met de campagne “Duinvallei, ruimte voor initiatieven” bood de gemeente bewoners, organisaties, bedrijven en instellingen letterlijk ruimte voor hun innovatieve, duurzame en creatieve ideeën. Uniek was en is ook de besluitvorming. Vooraf zijn door het college met instemming van de raad ‘kaders & spelregels’ vastgesteld voor de beoordeling. Ook heeft het college van tevoren besloten dat zij het advies van de adviescommissie in principe overneemt, ervan uitgaande dat de afweging zorgvuldig gebeurt en op zoveel mogelijk draagvlak kan rekenen. Uiteindelijk krijgen de initiatieven met het beste plan het gebied tijdelijk in bruikleen.

De initiatiefnemers
Initiatiefnemers in de Duinvallei zijn: Hondenspeelveld, Fullbody Gym, De Groene Vallei, Zanderijtuinders 2.0, Oranjevallei, Duinspeeltuin, Klein Duinvallei, Tiny Houses, Hondenschool Without Cookies, Duinvallei Park, Bomenasiel Duinvallei en de Bijenkast.