KATWIJK - Het centrum van Katwijk mag een bedrijveninvesteringszone (BIZ) invoeren. Donderdag 31 maart 2022 boog een stemcommissie zich over de telling van de draagvlakmeting voor een bedrijveninvesteringszone (BIZ) in het centrum van Katwijk aan Zee. Er waren twee voorwaarden aan verbonden. Tenminste de helft van de ondernemers in het centrumgebied moet mee hebben gedaan aan de meting en twee derde van hen moet voor stemmen. Aan beide voorwaarden is voldaan. Dit betekent dat het centrum van Katwijk aan Zee start met het (verder) professionaliseren van het winkelgebied.


Wethouder Knape: “Ik ben blij dat de bedrijveninvesteringszone alsnog ingevoerd kan worden in het centrum van Katwijk. Vorig jaar is ook een draagvlakmeting gedaan, maar door enkele technische en juridische onvolkomenheden moest de stemming nogmaals plaatsvinden. Nu kunnen de ondernemers in het centrum doorpakken om het winkelgebied nog verder te verbeteren en promoten.”

Ruime meerderheid

In Katwijk Centrum zijn 123 ondernemers toegelaten tot de aangeschreven ondernemers binnen de BIZ-zone. Er zijn 81 geldige stemmen uitgebracht. Dit staat gelijk aan een percentage van ruim 65%. Dit is ruim boven de vereiste 50% deelname. 73 van de 81 stemmers hebben voor de komst van de BIZ gestemd. Daarmee komt het percentage voorstemmers uit op ruim 90%. Ruim meer dan het vereiste percentage van 66,67%. De grote opkomst en het hoge percentage voorstemmers geeft het bestuur van de BIZ en winkeliersvereniging een groot draagvlak onder haar leden.

De stemcommissie concludeert en stelt vast dat er op grond van de Wet op de bedrijveninvesteringszones aan de voorwaarden voor de draagvlakmeting is voldaan en dat daarmee de bedrijveninvesteringszone Katwijk Centrum 2022-2026 kan worden ingesteld.