KATWIJK - Het beeldbepalende kunstwerk ‘Vensters in het landschap’, dat bestaat uit drie levensgrote stalen paarden, is terecht. De paarden zijn ongeschonden en anoniem teruggebracht bij de gemeente en staan daar nu voorlopig in de opslag. Daar verblijven ze, totdat het kunstwerk straks een mooie, nieuwe plek krijgt.


Wethouder Jacco Knape: “Ik ben heel erg blij dat het kunstwerk weer terecht is. Dit met het oog op de mooie plek die de paarden zullen krijgen bij de nieuwe Rijnland Route. Ik kijk, net als veel inwoners van onze gemeente, uit naar het moment dat we weer kunnen genieten van dit prachtige, beeldbepalende kunstwerk”. Ook landschapsarchitect Sjoerd Hoogma is opgelucht dat het kunstwerk weer terecht is: “Gelukkig weten de paarden feilloos de weg naar hun stal te vinden.”

De gemeente heeft inmiddels de politie geïnformeerd over de terugkeer van het kunstwerk. De politie heeft, nu de paarden terug zijn, laten weten dat zij geen prioriteit meer aan het onderzoek geven. Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van de aangifte die eerder na verdwijning van het kunstwerk door aannemer Boskalis en de gemeente werd gedaan.