KATWIJK - Zaterdag 10 oktober opende wethouder Rien Nagtegaal de Koningin Julianalaan, waar sinds eind augustus werd gewerkt aan een nieuwe inrichting met onder andere een busstrook en een nieuwe halte voor R-net.


Wethouder Rien Nagtegaal: ‘Het zal niemand ontgaan dat we op veel plekken aan het werk zijn. Mooi dat er nu weer een stukje klaar is, dan zien we resultaten en dat is waar we het voor doen. Doordat de Industrieweg nu weer bereikbaar is vanaf de Zeeweg-Oost, is er weer een tweede oost-west verbinding met het centrum van Katwijk, dat geeft weer wat extra lucht in de omleidingen die voor het werk aan de Julianabrug ingesteld zijn’.

R-net maatregelen
De aanleg van de fietstunnel onder de Zeeweg, de vernieuwing van de Koningin Julianabrug en de nieuwe inrichting van de Koningin Julianalaan tussen de rotondes Zeeweg en Industrieweg zijn allemaal onderdeel van het R-net programma. Vanuit dit programma werd eerder de compleet vernieuwde Biltlaan opgeleverd. Op de Kon. Julianabrug komen geen R-net maatregelen, maar dit werk is met het oog op de start van R-net naar voren gehaald. De Koningin Julianalaan heeft een busstrook gekregen zodat de R-net bussen vanaf de rotonde Industrieweg met voorrang op het autoverkeer de rotonde Zeeweg kunnen bereiken. Ook zijn er ‘comfortstroken’ aangelegd op de rotonde Industrieweg. Verder is de oversteek bij de Piet Heinlaan verbeterd, en is de weg opnieuw geasfalteerd.

Door de vele regen van de afgelopen dagen is de kruising Piet Heinlaan - en aansluitend de fietspaden richting Zeeweg - nog niet open. Fietsers rijden de komende week nog even via het Miereweidepad en automobilisten via de rotonde Industrieweg.

Half december wordt naar verwachting de fiets-/voetgangerstunnel onder de Zeeweg in gebruik genomen. In maart 2021 wordt de Kon. Julianabrug weer opengesteld voor verkeer. Vervolgens wordt naar verwachting in april 2021 de R-net corridor Leiden – Katwijk – Noordwijk in gebruik genomen.