KATWIJK - Op vrijdag 7 mei opende wethouder Rien Nagtegaal de Kon. Julianabrug voor het verkeer, door samen met de gemeentelijke medewerkers Jan Kreuger (r) en Maarten Hoek (l) het laatste hek weg te dragen. Direct daarna vonden auto’s, fietsers en voetgangers hun weg weer over de brug. De komende twee weken heeft de brug een tijdelijke indeling van de rijbanen.


Voetgangers maken de komende twee weken gebruik van het voetpad aan de westkant van de brug, en fietsers rijden over een tijdelijk fietspad hiernaast. Voor auto’s is er in beide richtingen één rijstrook beschikbaar. De rijbanen zijn wat smaller dan in de eindsituatie, dus automobilisten wordt gevraagd rustig te rijden. Vanaf 21 mei zijn alle rijbanen in de volle breedte beschikbaar en zijn ook het fiets- en voetpad aan de oostzijde klaar. De trappen en ook het fiets-/voetpad onder de brug (onderdeel van het Biltpad) zijn vanaf 21 mei weer beschikbaar.

Na 21 mei worden nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd, en omstreeks 1 juli wordt ook het brugwachtershuisje na renovatie weer teruggeplaatst. De feestelijke opening van de brug vindt plaats op vrijdag 9 juli.