KATWIJK - Helaas dit jaar weer geen sportgala, maar een sporttafel. Toch een leuke avond waarin sport centraal stond. Ook kondigde wethouder Adger van Helden aan dat de gemeente ook dit jaar weer geld beschikbaar stelt voor bewegingsinitiatieven.


Corona maatregelen

Het opheffen van de corona maatregelen kwam net te laat voor de organisatie om nog een gala te organiseren. Wel kon er, gelukkig, publiek aanwezig zijn. Het was een klein feestje in het spelershome van de Rijnsburgse boys. Hier werden de sportman, sportvrouw, de sportbelofte en het sportteam gehuldigd en in de bloemetjes gezet.

Katwijk beweegt

Ook dit jaar kondigde wethouder Adger van Helden de budgetten voor het sportakkoord 'Katwijk beweegt' aan. Aan tafel lichtte hij toe hoe dit in zijn werk gaat; 'Iedereen met een goed idee om de inwoners van de gemeente Katwijk meer te laten bewegen, kan hiervoor een aanvraag doen. Het gaat om een bedrag van €1500,- per actie. Het maakt niet uit welke (sport)vereniging je bent als je komt met een goed idee. Het gaat erom dat iedereen in beweging komt, van jong tot oud'.

Dien uw plan in

Idee

Dus heb je als sportvereniging of als andere sport aanbieder een goed idee/plan dat helpt om (meer) te bewegen. Dien deze vooral in. Voor ieder plan of idee kun je een financiële bijdrage aanvragen. De beste ideeën worden beloond met maximaal €1.500,-. Er is een bedrag van €20.000,- om alle ideeën te kunnen betalen. Dit betekent dat we 13 ideeën gaan ondersteunen.

Lokaal sportakkoord

Vanaf 25 maart is het mogelijk om een idee/plan in te dienen. Op volgorde van binnenkomst worden de plannen en ideeën beoordeeld. Er is een speciale werkgroep ‘lokaal sportakkoord’ die alle aanvragen beoordeelt.