KATWIJK - Op maandag 21 juni is de heer Johan Smit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn inzet voor jongeren sociëteit de Boemerang en FC Rijnvogels. Op deze datum bestaat de Stichting Christelijke Sociëteit de Boemerang 50 jaar en is Johan Smit daar ruim 35 jaar vrijwilliger.


Johan Smit is al sinds 1985 betrokken in allerlei verschillende rollen bij de jongerenvereniging de Boemerang. Gestart als vrijwilliger die de muziek verzorgde, is hij de afgelopen 35 jaar actief geweest in vrijwel alle bestuursfuncties en taken die binnen een vrijwilligersorganisatie beschikbaar zijn. Dit geldt voor uitvoerende taken als schoonmaak en onderhoud, maar zeker ook voor taken als penningmeester, secretaris en nu al jaren als voorzitter van het stichtingsbestuur. Daarnaast is de heer Smit sinds 2010 ook steward en lid van de normen- en waardencommissie bij FC Rijnvogels. Een van de taken is begeleiding en waarborgen van de veiligheid van supporters bij uit- en thuiswedstrijden van FC Rijnsvogels. De normen- en waardencommissie adviseert het bestuur van de FC Rijnvogels in geval van beleidsinitiatieven van het bestuur of in geval van meldingen van schendingen van normen of waarden van de club.

Burgemeester Visser bedankt Johan Smit voor zijn inzet : “Toen jij bij De Boemerang begon, organiseerde de vereniging twee activiteiten per week. Vandaag de dag staat er een formele en professionele stichting. De Boemerang is het laatste zelfstandige jongerencentrum in de gemeente dat nog volledig draait op vrijwilligers. Het is bovendien uitgegroeid tot een belangrijk podium voor het programmeren van lokale en regionale live muziek.