VALKENBURG - Wethouder Gerard Mostert van de Gemeente Katwijk en directeur Dick van der Plas van KBM Groep B.V. hebben de intentieovereenkomst ondertekend voor het ontwikkelingsplan ’t ValkenTij in Valkenburg. Het voormalig bedrijventerrein van Uxem en Omtzigt wordt getransformeerd naar een aantrekkelijke, duurzame woonwijk.


Wat houdt een intentieovereenkomst in?

In de intentieovereenkomst tussen KBM Groep en de gemeente Katwijk wordt er vastgelegd dat beide partijen werk maken van de procedures voor het bouwplan op het voormalige bedrijventerrein aan de Katwijkerweg in Valkenburg. In het contract wordt door beide partijen aangegeven dat ze gaan samenwerken om het gebied om te toveren tot een prachtige omgeving met nieuwe en betaalbare woningen.

Woningsoorten

KBM en de gemeente Katwijk zien nu mogelijkheden woningbouw op deze locatie te realiseren. Dit plan resulteert in een gebiedsontwikkeling met minimaal 70 nieuwe woningen en met een nieuwe openbare ruimte. In het plan moet minimaal de helft van de woningen betaalbaar moet zijn. ‘Ik ben blij dat we samen met KBM een oplossing hebben gevonden in dit bouwplan. Met het tekenen van de intentieovereenkomst zijn we weer een stap dichterbij de realisatie van dit mooie plan. Daarnaast maken we van een lelijke plek een prachtige plek om te wonen. Door een goede mix van sociale huur en koopwoningen, draagt dit weer bij aan de ambitie van de gemeente om meer betaalbare woningen te bouwen’, aldus wethouder Gerard Mostert.

Hoe gaat ‘t ValkenTij eruit zien?

Beide partijen willen binnen Valkenburg een mooie en kleinschalige wijk bouwen. Er worden ruime eengezinswoningen gebouwd, maar ook comfortabele appartementen en betaalbare woningen.