KATWIJK - De gemeente Katwijk gaat het perceel aan de Boulevard van Katwijk waar eerder hotel Riche stond, verkopen aan ontwikkelaar Sedos uit Noordwijk. Via een openbare tenderprocedure konden partijen een bod doen. In totaal hebben 2 partijen ingeschreven. Het plan van Sedos kwam als winnaar uit de bus. Op de begane grond komt een commerciële plint (horeca) met daarboven zeven appartementen. Onder het gebouw wordt een kleine parkeergarage gebouwd met toegang vanaf de Voorstraat.


Wethouder Adger van Helden: “Het is goed dat er op deze prominente plek weer wat moois gaat verrijzen. Sedos wil iets bouwen dat valt binnen de gestelde kaders en goed past bij de huidige bebouwing van onze unieke Boulevard. Naast de appartementen sprak hun plan voor de horeca ons ook erg aan. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen daar mogelijk een plek vinden om te werken. Twee heel verschillende maar beide belangrijke onderwerpen voor dit college, waar hard aan gewerkt is de afgelopen periode.”

Openbare verkoop

In maart 2021 startte de openbare verkoop van de grond op de Boulevard. De gemeente Katwijk kocht het jaren geleden toen het hotel wat er toen stond in verval was geraakt. De bedoeling van de verkoop was om er een gebouw terug te laten komen dat past bij de omgeving en de kwaliteit van dit gebied verbetert. Het ingediende plan voldoet aan de gevraagde eisen en het eerder vastgestelde bestemmingsplan.

Verder verloop

Nu de gunning definitief is, is het aan Sedos om een omgevingsvergunning in te dienen. Eerdaags wordt met Sedos een koopovereenkomst gesloten waarin onder andere extra afspraken staan over de termijn waarbinnen gestart moet worden met de bouw. Zo duurt het niet te lang voordat er weer een kwalitatief hoogwaardig gebouw wordt neergezet. De gemeente zal in samenwerking met Sedos de direct omwonenden goed op de hoogte houden van de plannen. Het Natuurcentrum, dat nu op de locatie gehuisvest is, mag daar blijven tot de omgevingsvergunning onherroepelijk is geworden.