KATWIJK - De zomervakantie gaat bijna beginnen in Katwijk. Steeds meer mensen weten de weg naar het strand, het bos en het centrum van Katwijk te vinden. En dat kan ook weer. Zolang we met elkaar het coronavirus maar onder controle houden. De regel blijft: houd 1,5 meter afstand en vermijd drukte.

Bezoek aan het centrum

In onze gemeente is weer veel mogelijk. Horecagelegenheden mogen deze zomer hun terras voor 25% vergroten om zo voldoende ruimte te bieden aan hun gasten. Parkeren kan weer zonder beperking, want de verkleining van parkeerterreinen is opgeheven en in het centrum is met straatmarkering de looprichting aangegeven om een bezoek aan het winkelgebied zo veilig mogelijk te laten verlopen. Vanaf donderdag 16 juli vindt in het centrum van Katwijk aan Zee een tijdelijke markt plaats. Dit initiatief van winkeliers in Zeezijde geeft extra sfeer aan ons centrum.
Burgemeester Visser: “Het is heel fijn dat er weer mogelijk is. Laten we met elkaar genieten van de vele mooie dingen die onze gemeente te bieden heeft, zoals het strand, duin en bos, de winkels en musea en de gezellige horecagelegenheden. Zolang we afstand houden, kunnen we er met elkaar een mooie en veilige zomer van maken.”

Burgemeester trots op inzet en betrokkenheid
In de afgelopen periode is er op veel mensen een groot beroep gedaan. Naast medewerkers in de zorg en in het onderwijs, verdienen ook politie, boa’s en toezichthouders een groot compliment, vindt burgemeester Visser: “De afgelopen maanden hebben zij zich ingezet om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het uitgangspunt bij overtredingen was altijd om het gesprek aan te gaan, duiding te geven aan de maatregelen en zo begrip te creëren. Dit vraagt veel geduld, betrokkenheid en inzet.”

Geniet, maar vermijd drukte en houd afstand
De zomervakantie staat voor de deur. Een tijd om te genieten van het mooie weer. Dat kan, mits we rekening houden met de landelijke lijn: vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en zoek een rustig plekje op of ga naar huis als het te druk wordt. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat we het coronavirus onder de duim houden.