KATWIJK - Burgemeester Visser van de gemeente Katwijk heeft in november aan vier drugsdealers in de gemeente een gebiedsverbod opgelegd. Het gebiedsverbod duurt drie maanden en geldt voor de gebieden waar de dealers in de gemeente actief waren. Overtreding van dit verbod is een misdrijf. Daarnaast heeft ieder van hen een last onder dwangsom gekregen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Als zij de regels uit de APV overtreden, moeten ze een geldbedrag betalen.


Aanpak drugsoverlast

In de afgelopen periode zijn deze vier dealers met een handelshoeveelheid drugs aangehouden door de politie. Eerder dit jaar zijn aan acht andere drugsdealers in Katwijk maatregelen opgelegd, nadat zij door de politie met drugs op straat waren aangehouden. Daarnaast worden deze dealers door de Officier van Justitie vervolgd wegens overtreding van de Opiumwet.

Veiligheid voorop
De handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit, zoals geweld en bedreiging. Ook vanwege de risico’s die dit voor de omgeving met zich meebrengt en de onveiligheidsgevoelens die dit veroorzaakt, is dit onaanvaardbaar. Maak daarom altijd melding van verdachte situaties of drugsoverlast.

Veiligheidsagenda van Katwijk
De burgemeester geeft invulling aan de afspraken die gemeente en politie hebben gemaakt in de veiligheidsagenda, die is vastgesteld door de gemeenteraad. Woninginbraak, drugsoverlast en –handel, fietsendiefstal, jeugdoverlast, verkeersveiligheid en ondermijning zijn de speerpunten die genoemd staan in de veiligheidsagenda. Gemeente en politie werken intensief samen om deze vormen van criminaliteit tegen te gaan. Burgemeester Visser: “Wij proberen Katwijk zo veilig mogelijk te maken en te houden. Dat kunnen wij niet alleen. Door alert te zijn op wat er in de omgeving gebeurt en naar elkaar om te zien, staan we samen sterk voor een veilig Katwijk. Heeft u het vermoeden van drugshandel bij u in de buurt, bel dan altijd de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven, bel Misdaad Anoniem 0800-7000. Samen met u kunnen politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente drugsoverlast aanpakken.”