KATWIJK - Iedereen in Katwijk moet mee kunnen doen. Maar voor sommige inwoners is dat niet zo vanzelfsprekend. Want wat als je doof bent, of blind? Dan loop je soms letterlijk tegen hobbels aan. Om te laten zien over welke hobbels het gaat organiseert de gemeente Katwijk samen met Tripodia op 1 oktober 2021 in het kader van de start van de Week van de Toegankelijkheid een filmavond. We tonen deze avond gratis de film Doof Kind. Iedereen is welkom!

Jaarlijks vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. De Week van de Toegankelijkheid richt zich op meer bewustwording in de maatschappij over het kunnen meedoen van inwoners met een beperking. Dit jaar is het thema van de week ‘Uit en Thuis’. Tijdens de week wordt daarom aandacht gevraagd voor toegankelijke winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties, festivals etc. Van 4 tot en met 9 oktober organiseren verschillende organisaties uit Katwijk diverse activiteiten. Deze activiteiten zijn zowel voor inwoners met als zonder beperking.

Over de film Doof Kind
De film Doof Kind laat zien hoe een handicap in een rijke cultuur kan veranderen en andersom. Tobias werd doof geboren, maar dat is voor hem geen handicap. Hij voelt zich thuis in de dovenwereld en heeft er zijn grote liefde gevonden. Vader Alex de Ronde kijkt samen met de inmiddels jongvolwassen Tobias en diens horende broer Joachim, terug op het leven van zijn dove kind en de keuzes die hij als vader heeft gemaakt aan de hand van jeugdfoto's, homemovies en openhartige gesprekken. Na de film is er een gesprek met de hoofdpersoon Tobias, regisseur en vader Alex de Ronde, inwoner Ruben van Duijn en wethouder Corien van Starkenburg over het thema toegankelijkheid.

Programma avond
19.00 uur: inloop
19.30 uur: start film
20.45 uur: koffiepauze

21.00 uur: panelgesprek met gebarentolk

Toegankelijkheid
Tripodia is rolstoeltoegankelijk. Tijdens de filmavond is er een gebarentolk aanwezig. De audiodescriptie van Doof Kind is via de Earcatch-app gratis vooraf te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store of via www.earcatch.nl.

Aanmelden
Deze activiteit is onderdeel van de Doe Mee Weken. Aanmelden kan via www.doemeeinkatwijk.nl (activiteit: Filmavond Doof Kind) of via een e-mail naar m.lucassen@katwijk.nl.