KATWIJK - Als ‘finishing touch’ krijgt de nieuwe fiets-/voetgangerstunnel Waterloopje wandtegels op de binnenwanden. Het tegelontwerp is geïnspireerd op de betegeling van de Bioscience-tunnel in Leiden, waarbij tegels van verschillende afmetingen en afwerking zijn gebruikt, in een neutrale beige/crème kleurstelling. Om de tunnel Waterloopje een Katwijks accent te geven vormen de tegels een abstracte golfbeweging, verwijzend naar zee en strand. Het betegelen start woensdag 19 mei en is vrijdag 4 juni klaar.


Tijdens het werk is de tunnel in de lengte voor de helft afgesloten, afhankelijk van aan welke kant gewerkt wordt. Op de helft die beschikbaar is, wordt ruimte gemaakt voor fietsers en voetgangers in beide richtingen. Om alles veilig te laten verlopen zijn de eerste drie dagen (19 tot en met 21 mei) tussen 7.30 en 16.00 uur verkeersregelaars aanwezig.

Wateroverlast
De afgelopen weken is gebleken dat bij flinke regenval er water op het fietspad blijft staan. De aannemer heeft geconstateerd dat dit komt door een verstopping in de afwatering. Dit probleem wordt deze week opgelost.