KATWIJK - Sinds mei vorig jaar is Fietsmaatjes Katwijk officieel gestart. Afgelopen november kregen zij de eerste twee duofietsen in hun bezit. De derde fiets is inmiddels ook geleverd en een vierde is onderweg. Nog voordat deze fietsen arriveerden, konden vrijwilligers zich al aanmelden als fietsmaatje. Zo ook wethouder Corien van Starkenburg. Net zoals alle andere vrijwilligers maakte de wethouder eerst een proefritje.


Fietsmaatjes is bedoeld voor mensen die graag een fietstocht willen maken, maar dit zelfstandig niet meer kunnen. Dit kan komen omdat zij een beperking of blessure hebben. Ook speelt onzekerheid soms een rol. Door met een maatje te fietsen op een duofiets met elektrische trapondersteuning kunnen zij toch op pad gaan.

Wethouder Corien van Starkenburg: “Lekker bewegen in de buitenlucht is gezond. Fietsmaatjes Katwijk maakt het voor sommige inwoners weer mogelijk om een fietstocht te maken in hun eigen omgeving. Daarnaast is er ook een sociaal aspect wat het samen fietsen heel gezellig maakt. Ik kan iedereen aanraden om vrijwilliger bij Fietsmaatjes te worden.”

Interesse om vrijwilliger voor fietsmaatje te worden of als gast mee te fietsen? Kijk op www.fietsmaatjeskatwijk.nl