KATWIJK - Op woensdag 20 juli werd deelplan Glinstering in Park Rijnsoever-Noord feestelijk geopend door aannemingsbedrijf Vermeulen Benthuizen en wethouder Jacco Knape. Ook bewoners van de nieuwe wijk waren aanwezig.


Eerder dit jaar werd al een aantal woningen uit dit deelplan opgeleverd. De rest van de woningen en de inrichting van de Glinstering zijn nu ook afgerond. Het gaat in totaal om 87 hofjeswoningen, rijwoningen langs het water en twee onder een kapwoningen.

Op de step

Om symbolisch de kindvriendelijke wijk te openen, reed wethouder Jacco Knape samen met Arjan Ester, algemeen directeur van aannemer Vermeulen Groep, een rondje op de step door een van de hofjes.

Wethouder Jacco Knape: “Ik ben blij om te zien dat er weer een prachtige, kindvriendelijke woonwijk is opgeleverd. Als gemeente werken we hard om voor zoveel mogelijk inwoners (jong en oud) betaalbare huizen te bouwen. De samenwerking tussen alle partijen binnen dit project heeft geresulteerd in een groene, rustige en mooie woonwijk waar bewoners prettig wonen.”

Arjan Ester: “Wij als Vermeulen Groep zijn ontzettend trots op dit project. Al onze disciplines komen hier mooi samen. De goede band en samenwerking met gemeente Katwijk bestaat al ruim 20 jaar en dat zorgt voor dit indrukwekkende resultaat.”

Uitstraling gelijk

In 2017 is al begonnen met het terrein bouwrijp te maken van de laatste fase. Denk hierbij aan het verwijderen van grasvelden, het graven van sloten en de aanleg van riolering. In 2020 werd gestart met de bouw van de woningen van de Glinstering. Het handhaven van de landschapsarchitect heeft geresulteerd in eenzelfde uitstraling in de hele wijk.

De verwachting is dat eind 2023 het gehele project (de overige twee deelplannen) wordt afgerond. Om overlast van bouwverkeer te voorkomen, wordt het woon-werkverkeer van bouwverkeer gescheiden. Dit gebeurt door het gebruikmaken van twee verschillende kruispunten op de Biltlaan. Na afronding van het project worden deze kruispunten opgeknapt.

Over Park Rijnsoever-Noord

Aan de noordwestkant van de wijk Park Rijnsoever worden in totaal 144 gasloze woningen gebouwd. Park Rijnsoever-Noord bestaat uit drie deelplannen: Glinstering, Fonkeling en Schittering. De deelplannen Fonkeling (22 twee-onder-een-kap(luxe)woningen, 2 half vrijstaande en 1 vrijstaande woning) en Schittering (32 appartementen) zijn nog in aanbouw. Door de grote variatie in woningtypes in combinatie met veel groen en wandel- en fietsstroken is Park Rijnsoever een prettige woonplek voor bewoners in diverse stadia van hun wooncarrière. Een mooie mix van starters, jonge gezinnen en senioren.