KATWIJK - Samenwerken met de gemeente aan plannen voor Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Dat willen de gemeente nog beter gaan doen. En daarvoor maakt men een nieuwe aanpak. "Met andere woorden, we werken aan een nieuw participatiebeleid. Om goed te weten wat inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, de gemeentelijke organisatie en het gemeentebestuur willen, verspreiden we vragenlijsten en organiseren we bijeenkomsten".


Wethouder Sonny Spek: "Samenwerken is zo’n veelgebruikt woord. Maar om dat op een goede manier te doen, is best moeilijk. De komende maanden zetten we ons extra in om te kijken wat er nodig is om de samenwerking tussen gemeente en inwoners, ondernemers en organisaties te verbeteren. We verspreiden daarom vragenlijsten en voeren veel gesprekken. Om te horen wat er nodig is voor een goede samenwerking bij plannen voor de gemeente Katwijk. Ik hoop dat veel inwoners, ondernemers en organisaties ons laten weten hoe zij die samenwerking graag zien."

De komende maanden willen we praten over een goede samenwerking tussen alle betrokkenen. Daarbij besteden we, naast inwoners, speciale aandacht aan jongeren, ondernemers, organisaties en de wijkraden. Wij willen ook graag weten waarover zij willen meepraten. Op welke manier zij willen samenwerken. En hoe de gemeente het best contact kan opnemen. We verspreiden daarvoor vragenlijsten en organiseren gesprekken, zodat iedereen direct kan bijdragen aan een gezamenlijk nieuw participatiebeleid.

Waarom een nieuw participatiebeleid?

In 2015 maakten we eerder participatiebeleid. Participatiebeleid beschrijft de manier waarop de gemeente met inwoners, ondernemers en organisaties samenwerkt. We willen deze samenwerking verbeteren en hen nog beter betrekken. Het is daarom nu tijd voor weer een nieuw participatiebeleid, met andere woorden een nieuwe concrete aanpak. Met het meedenken van inwoners, ondernemers en organisaties helpen zij ons met weer een eigentijdse aanpak.

Meer informatie

Op www.katwijk.nl/samen is meer informatie te vinden, kunnen vragen gesteld worden en kunnen inwoners, ondernemers en organisaties zich vanaf februari opgeven voor een bijeenkomst.