KATWIJK - Donderdag 28 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. Surf en Beach is bij de strandverkiezingen uitgeroepen tot het beste strandpaviljoen van Zuid-Holland. Katwijk kreeg 4 sterren bij de verkiezing voor het schoonste strand, de maximale beoordeling die kon worden gegeven. Daar zijn wij als gemeente heel blij mee en trots op!


Wethouder Jacco Knape: “Wat een fantastisch nieuws dat we dit jaar weer beloond zijn met 4 sterren. Niet alleen voor ons als gemeente maar ook voor de vele Katwijkse vrijwilligers die zich inzetten om zwerfafval tegen te gaan. Daar zijn we trots op!”

Paviljoen Sjoerd uit Ameland werd uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2022. Het strand van Goeree-Overflakkee werd uitgeroepen tot Het Schoonste Strand van Nederland. De jury reikte de prijs aan de ondernemers achter paviljoen Sjoerd uit bij Beachclub Lekker. Dit paviljoen uit Vrouwenpolder werd de vorige editie uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van Nederland.

Surf en Beach wint in Zuid-Holland

Surf en Beach uit Katwijk werd uitgroepen tot het Beste Paviljoen van Zuid-Holland. De jury prijst het ondernemerschap achter het bedrijf en de dynamiek die het alle jaargetijden uitstraalt. “Surf en Beach heeft een lage drempel en weet toch voor het brede publiek dat ze aantrekken een ervaring te bieden op maat. Gastvrijheid en beleving gaan hier hand in hand met kwaliteit. Niet voor niets wordt Surf en Beach met deze prijs voor de tweede keer achter elkaar uitgroepen tot Beste Paviljoen van de provincie.” En er viel nog meer te vieren in Zuid-Holland: Beachclub C uit Noordwijk werd uitgeroepen tot de Beste Nieuwkomer onder de paviljoens.

Behalve de prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand, maakte de jury de winnaars van de andere hoofdprijzen bekend. Het Duurzaamste paviljoen van het jaar is Beach Inn uit IJmuiden. Bremerbaai uit Biddinghuizen werd uitgeroepen tot het Beste Zoetwaterpaviljoen.

Goeree-Overflakkee Schoonste Strand van Nederland

De verkiezing voor het Schoonste Strand is een belangrijk onderdeel van de strandverkiezingen. Goeree-Overflakke werd dit jaar door diverse inspecteurs bezocht en na zorgvuldige metingen uitgeroepen tot het Schoonste Strand van Nederland.

​​​​​​​Beste Paviljoens en Schoonste Strand per provincie

Behalve het beste strandpaviljoen en het Schoonste Strand van Nederland werden de prijzen ook per provincie uitgereikt.

  • In Noord-Holland won het legendarische strandpaviljoen Woodstock ‘69 de prijs voor het Beste Paviljoen. Den Helder mag zich het Schoonste Strand van Noord-Holland noemen
  • In Zeeland werd Dok 14 uit Cadzand uitgroepen tot het Beste Paviljoen van de provincie. De gemeente Sluis had het Schoonste Strand
  • Schiermonnikoog werd uitgeroepen tot het Schoonste Strand van De Wadden. Uiteraard werd paviljoen Sjoerd ook hier verkozen tot het Beste Paviljoen.

Over de Strandverkiezingen

De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en Rijkswaterstaat en worden ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland, Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, Blauwe Vlag/Green Key Nederland en horecavakblad Entree. Meer informatie over de strandverkiezingen vindt u op www.strandverkiezingen.nl