KATWIJK - Vanaf vrijdagmiddag 21 mei 16 uur zijn alle rijbanen op de Kon. Julianabrug volledig beschikbaar. Dit betekent van west naar oost een voetpad, twee rijbanen richting de Zeeweg, twee rijbanen richting De Krom, een tweerichtingenfietspad en een royaal voetpad aan de oostkant van de brug.


Het voetpad aan de oostkant van de brug is door de drie meter brede ecostrook afgescheiden van het fietspad. Dit voetpad is daarmee de voorkeursroute voor voetgangers ten opzichte van het smallere voetpad aan de westkant van de brug. Zeker voor voetgangers met een kinderwagen of rollator of voor gebruikers van een rolstoel biedt het oostelijk voetpad meer ruimte, comfort en veiligheid.

Het voetpad aan de oostkant wordt op 21 mei opgeleverd met een tijdelijke verharding. Tussen 1 en 11 juni wordt in enkele dagen de definitieve bestrating aangebracht. Tijdens dit werk maken voetgangers gebruik van het voetpad aan de westkant van de brug. Om dit voor alle voetgangers comfortabel en veilig te maken, is op die dagen de direct naastgelegen rijbaan voor auto’s richting de Zeeweg op de brug afgesloten. Op deze manier is er meer ruimte voor voetgangers om elkaar (ook op anderhalve meter) te kunnen passeren, doordat voetgangers indien nodig kunnen uitwijken naar de afgesloten rijbaan. Voetgangers vanuit Cleijn Duin lopen via de rotonde Industrieweg naar het westelijk voetpad.

De nieuwe trappen aan de noordkant van de brug, de op- en afrit voor fietsers en ook het fiets-/voetpad onder de brug (onderdeel van het Biltpad) zijn vanaf 18 juni beschikbaar.