KATWIJK - Van 10 t/m 15 oktober 2022 vindt de allereerste Katwijkse Duurzaamheidsweek plaats. Tijdens deze week laten de duurzame koplopers en actieve organisaties op dit gebied zien wat zij doen om de gemeente Katwijk een stukje mooier te maken. Met verschillende themadagen is er tijdens deze week een uitgebreid programma, met voor ieder wat wils.

Programma

Tijdens deze week kunnen inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg kennismaken met duurzame initiatieven, activiteiten en producten. Elke dag staat een ander thema centraal:

Maandag 10 oktoberKlimaat en klimaatadaptatie
Dinsdag 11 oktoberNatuur, biodiversiteit en plastic
Woensdag 12 oktoberEnergie opwekken en besparen
Donderdag 13 oktoberDuurzame mobiliteit
Vrijdag 14 oktoberCirculaire Economie
Zaterdag 15 oktoberGezonde voeding en bewust leven met natuur en milieu

Per thema zijn er op verschillende locaties in de gemeente sprekers, filmavonden, workshops en rondleidingen. Daarnaast kunt u de hele week terecht bij het Natuurcentrum Katwijk voor informatie en advies over duurzaamheid en energiebesparende maatregelen in en om uw woning.

Bekijk hier het volledige programma

Initiatief

De Katwijkse Duurzaamheidsweek is een idee van het Katwijks Collectief Bewust aan de Kust, dat bestaat uit diverse bewonersinitiatieven over duurzaamheid, groen en milieu. De week wordt georganiseerd (samen) met de gemeente Katwijk, De Groene Uitdaging en verschillende partners.