KATWIJK - Genieten van het strand in Katwijk, historie ontdekken in Leiden en wandelen op de pier in Scheveningen: de kans is groot dat je al deze dingen een keer in je leven hebt gedaan. Wellicht heb je daardoor het idee dat je al veel van Zuid-Holland hebt gezien. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken! Onze prachtige provincie heeft enorm veel te bieden en daarom gaan we langs de mooiste plekken binnen handbereik.

Op pad met de auto

Ook al kom je met het openbaar vervoer op veel plekken, soms is het net wat handiger om met de auto te gaan. Indien je zelf geen auto hebt, is een auto huren in Leiden, Katwijk of een andere plaats in de omgeving zo gedaan. Op autodeelplatform SnappCar staan duizenden verschillende auto’s: van een Tesla tot een Fiat of BMW. En dat gewoon bij jou in de buurt. Ga je met een groter gezelschap op pad? Dan kun je ook eenvoudig een busje huren in Leiden. Neem een kijkje op de website, meld je aan als huurder en boek direct jouw favoriete auto. Rijden maar!

Van de kaasmarkt tot aan de natuur
Waar iedere toerist de kaasmarkt van Gouda hoog op zijn lijstje heeft staan, ben je er zelf misschien nog nooit geweest. Tijd om daar verandering in te brengen. Er zijn namelijk nog maar vijf kaasmarkten in heel Nederland. En Gouda is er daar één van. Iedere donderdag vindt er nog steeds een traditionele Kaasmarkt plaats. Dit moet je een keer hebben meegemaakt, toch?

Ga je liever een dagje naar de natuur? Niet ver van Gouda vandaan ligt het Loetbos: een klein recreatiebos met een oppervlakte van ongeveer 170 hectare. Met allerlei verschillende planten, bloemen en soorten vogels kijk je je werkelijk de ogen uit. Ook is het Loetbos een leuke plek voor kinderen, met aan het begin van het bos meerdere speelelementen.

Mocht je liever een dag vol avontuur hebben, is het abseilen van de Euromast in Rotterdam een absolute aanrader. Met de hoogste abseil van heel Europa zit het wat betreft avontuur en spanning wel goed.

Voor welke activiteit je dan ook gaat: het wordt gegarandeerd een leuk dagje uit. Veel plezier!