AMSTERDAM - Nationale Horecadag wordt uitgesteld als gevolg van het coronavirus. De tweede editie van deze grootste landelijke open dag van de horeca zou op 15 april plaatsvinden. Maar nu de horeca zo zwaar getroffen wordt door de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het virus te beperken, is er voorlopig geen reden voor een feestdag. En daarnaast zijn evenementen met meer dan 100 bezoekers verplicht afgelast.

Lennart Maas, initiatiefnemer van Nationale Horecadag: “Dit zijn ongekende tijden voor de horeca. De sluiting van horecabedrijven heeft enorme impact op duizenden ondernemers en medewerkers in de branche. Voorop staat nu dat we elkaar door deze vreselijke tijd heen helpen. Daar ligt alle prioriteit en focus.” Het is nog niet duidelijk naar welke datum de open dag wordt verplaatst. Daar wordt later een beslissing over genomen.

Samen sterk en elkaar helpen
Maas: “De organisatie van Nationale Horecadag wenst alle ondernemers en medewerkers ontzettend veel sterkte toe in deze moeilijke en onzekere tijd. Samen staan we sterk. Gastvrij, innovatief en ondernemend als we zijn. Vol goede en creatieve ideeën. Kijk bijvoorbeeld naar de chefs en restaurants die eigen gerechten van de menukaart gaan bezorgen, thuisbezorgen of de mogelijkheid bieden tot afhalen. Take-away op topniveau!”

Nationale Horecadag
Nationale Horecadag is de grootste open dag van de horeca en dé dag waarop werkgevers hun medewerkers in het zonnetje zetten. Vorig jaar deden meer dan 300 horecabedrijven mee, met onder andere kookworkshops, meet-en-greets met chefkoks en rondleidingen voor horecaprofessionals, werkzoekenden, zij-instromers, studenten en geïnteresseerden. Partners van Nationale Horecadag zijn VHC, SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), L1NDA en WijnSpijs. Maas: “Zodra de deuren van horecabedrijven weer open mogen, is iedereen van harte welkom onze geweldige branche te komen ervaren!”
www.nationalehorecadag.nl