KATWIJK - Nadat vanuit een appartementencomplex aan de Boslaan zwaar vuurwerk naar beneden werd gegooid, hielden agenten maandagmiddag 16 november twee verdachten aan. Bij een latere doorzoeking werd in de woning van een van de verdachten een aantal kilo vermoedelijke drugs aangetroffen. Beide verdachten zijn donderdag 19 november voorgeleid aan een rechter-commissaris en zitten nog vast.


Omstreeks 13.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er zwaar vuurwerk op straat werd gegooid vanuit een appartement aan de Boslaan. Agenten gingen poolshoogte nemen en wilden twee jonge mannen aanhouden als verdachten. De eerste, de 28-jarige bewoner van het appartement, kon in de directe omgeving van de Boslaan in de kraag worden gevat. De tweede, een 23-jarige Leidenaar, wist te ontkomen en vluchtte richting de duinen. De politiehelikopter was toevallig in de buurt en zocht vanuit de lucht mee naar de ontkomen verdachte. Hij kon enige tijd later ook worden aangehouden. Beide verdachten, bekenden van de politie, werden voor verhoor ingesloten. In de woning van één van de verdachten werd tijdens een doorzoeking een aantal kilo vermoedelijke drugs aangetroffen, onderzoek zal moeten uitwijzen om welke stof het gaat.

Levensgevaarlijk
De zoekactie bleef in Katwijk niet onopgemerkt. “We hebben de afgelopen dagen gemerkt dat mensen zich verbaasden over de zoektocht die op touw is gezet om deze verdachten aan te kunnen houden. Het gooien van dit soort zwaar vuurwerk is levensgevaarlijk, zeker wanneer je dat op klaarlichte dag op de openbare weg gooit. Je moet er toch niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als zo’n klapper tegen iemand aan was ontploft of in de bak van een kinderwagen was beland”, licht teamchef van politie Katwijk, Peter Koot, toe. “Als je dan later ook nog eens zo’n grote hoeveelheid mogelijke drugs aantreft, ben ik blij dat we flink hebben ingezet om deze verdachten aan te houden.”

Was u getuige?
Beide verdachten zitten nog vast en zijn donderdag 19 november voorgeleid aan een rechter-commissaris die hun voorlopige hechtenis met 14 dagen verlengde. De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met mensen die gezien hebben dat er vuurwerk naar beneden werd gegooid vanuit het appartement aan de Boslaan. Het is bekend dat er mensen zijn die voorbij het complex zijn gelopen terwijl vlakbij hen vuurwerk ontplofte, echter hebben deze mensen zich nog niet gemeld. Liep u maandagmiddag 16 november omstreeks 13.00 uur over de Boslaan en is er in uw directe omgeving vuurwerk ontploft? Dan komt de recherche graag met u in contact via nummer 0900-8844.