KATWIJK - De politie in Katwijk zoekt mensen die beeldmateriaal hebben van of wellicht verdachten herkenden tijdens de ongereldheden voorafgaand de voetbalderby Rijnsburgse Boys – Quick Boys op dinsdagavond 19 april. In totaal raakten 11 kinderen en 5 volwassenen gewond toen er onder andere met vuurwerk en brandende fakkels werd gegooid.

Voorafgaand aan de wedstrijd bleek een aantal supporters brandende fakkels te hebben en werden deze tussen het publiek gegooid. Ook werd er met vuurwerk gegooid. In totaal raakten 11 kinderen en 5 volwassenen lichtgewond. De burgemeester van Katwijk heeft inmiddels besloten dat er de rest van het seizoen en de komende twee seizoenen geen uitpubliek welkom is bij onderlinge wedstrijden tussen VV Katwijk, Quick Boys en Rijnsburgse Boys. (lees hier het volledige persbericht van de gemeente Katwijk)

Tips of beelden?
De politie doet onderzoek naar de ongeregeldheden. In verband met het onderzoek komt zij graag in contact met mensen die getuige zijn geweest en mogelijk namen weten van degenen die met vuurwerk en/of fakkels hebben gegooid. Daarnaast kan beeldmateriaal (foto’s of filmpjes) zeer relevant zijn om de verdachten te identificeren. Heeft u informatie, neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000. Beeldmateriaal waarop mogelijke verdachten te zien zijn, kunnen via deze link worden geüpload ten behoeve van het onderzoek.

Onacceptabel
“Wat er dinsdagavond is gebeurd, is onacceptabel”, aldus Peter Koot, teamchef van politie Katwijk – Noordwijk. “Wij stellen, samen met de gemeente en de voetbalclubs, alles in het werk om degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn, te identificeren. Ik hoop dan ook van harte dat mensen die mogelijk informatie hebben, naar voren stappen, desnoods anoniem.”