KATWIJK AAN ZEE - Zondag 14 januari had een grote groep jongeren mogelijk een vechtafspraak staan bij de Sandtlaanbrug in Katwijk aan Zee. De politie heeft op die locatie twee groepen uit elkaar gedreven. Een persoon is aangehouden. Omdat niet duidelijk is wat er precies is gebeurd, spreekt de politie graag met getuigen.


Rond 00:30 uur kreeg de politie de melding dat mogelijk een vechtpartij zou plaatsvinden bij de Sandtlaanbrug. Meerdere eenheden kwamen naar de locatie. Agenten zagen twee groepen tegenover elkaar staan van in totaal ruim veertig jongeren. Bij aankomst van de politie splitsen de groep zich op en renden weg, maar keerden ook weer terug. De jongeren bleven proberen om de brug op de komen en de confrontatie met elkaar aan te gaan. Om verdere escalatie te voorkomen zijn de twee groepen uit elkaar gedreven door de politie. Een 16-jarige jongen uit Katwijk is aangehouden voor belediging. Van 42 jongeren is de identiteit geregistreerd en wordt de betrokkenheid onderzocht.

Getuigen gezocht

De politie heeft de mogelijke vechtafspraak in onderzoek. Heeft u meer informatie of beschikt u over beelden die bijvoorbeeld gemaakt zijn via een beveiligingscamera of een videodeurbel in de omgeving van de Sandtlaanbrug? Geef dan uw informatie door via telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.